на живо

Стоилов: Това е провал и петно!

Донесохме една тъжна вечер на левскарите, съжали треньорът на "сините"

Като петно и провал. Така определи треньорът на "Левски" Станимир Стоилов отпадането от малтийския "Хамрун Спартанс" в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Сините" бяха елиминирани в изключителна драма с продължения и дузпи пред пълните трибуни на "Герена".

"Очаквах изключително тежък реванш. Предпоставките, с оглед на първия резултат, бяха да спечелим мача и да продължим, но днес нещата се объркаха дотолкова, доколкото си изпуснахме положенията, които имахме и трябваше да реализираме, и същевременно допуснахме две съвсем елементарни грешки. При дузпите вече е лотария.", започна Мъри на пресконференцията след реванша.

Снимка: Lap.bg

"Когато пропускаш ситуации, а срещу теб е отбор, който играе футбол, той успява да се възползва."

"Донесохме една тъжна вечер на всички левскари. Според мен беше абсолютно задължително да направим тази стъпка - да прескочим този етап. Направихме всичко по силите си да вървим в Европа, за да можем да стабилизираме клуба."

"Аз имам моите си обяснения за работата, която трябва да свършим. След бързането да се направи отбор, който да радва хората и да ги върне по трибуните, "Левски" трябва да си даде реална оценка какво е свършил, къде се намира и какво трябва да се направи."

Снимка: Lap.bg

"След втората шокираща грешка в 93-ата минута беше нормално да има напрежение върху играчите. Не трябваше под никаква форма "Левски" да отпада от "Хамрун" след спечеления първи мач, макар че аз предупредих, че ние се превърнахме в това, което беше преди Малта във футбола, а те са България. Но имахме всичко в нашите ръце и трябваше да го свършим."

"Бяха приказни 8-9 месеца. Играехме и побеждавахме в почти всеки мач. Нормално е да има и срив. Той пък се случи точно в най-неподходящия момент.", коментира още наставникът на "Левски".

Снимка: Lap.bg