на живо

100 дни до Игрите: Откриване за 900 евро, закриване - почти четворно по-евтино

Царицата на спортовете е най-скъпа за зрителите

100 дни до Игрите: Откриване за 900 евро, закриване - почти четворно по-евтино

100 дни преди олимпийските игри в Париж билетите са вече в продажба! Френската столица ще приеме най-важния спортен форум на планетата през лятото. 

Олимпийските игри ще се проведат от 26 юли до 11 август. Повечето спортни събития ще бъдат в Париж. като има няколко изключения. Хандбал ще се играе в Лил, футбол в Марсилия, Бордо, Лион, Нант и Ница (На стадионите на тимове от Лига 1), а надпреварата в сърфа ще бъде на близо 16 000 км от френската столица - по бреговете на Френска полинезия. 

Но да започнем отначало, с церемонията по откриването. Пищното събитие ще бъде на открито, по поречието на река Сена, която ще "играе" главна роля в цялото представление. За първи път в историята на олимпийски игри церемонията по откриването няма да се състои на стадион! Според организаторите, по този начин спортните фенове ще могат да са по-близо до случващото се и до своите любимци.

Е, за целта те трябва да се простят най-малко с 900 евро! Толкова е билетът за трибуните зад катедралата Нотр Дам. По-хубавите места се продават за 1600 и 2700 евро! 

Снимка: Reuters

Церемонията по закриване на Игрите ще бъде на Стад дьо Франс. Тя никога не е предизвиквала огромен интерес, като поставянето на началото на събитието, така че билетите за нея са близо 4 пъти по-евтини: от 250 евро до 1600 евро. 

Снимка: Reuters

Какво се случва със самите състезания? 

Футболът е на приемливи цени като за такъв важен турнир - от 24 евро билет за мач в груповата фаза до 300 евро билет за финала. Цените са еднакви и при мъжете, и при жените. 

Снимка: Reuters

При боксът ситуацията е идентична: 24 евро за осминафиналите и най-много 420 евро за финалите в различните категории. Боксовият турнир ще се проведе в комплекс "Ролан Гарос" - дома на тениса във Франция. Организаторите са съобразили да "разминат" двете събития, като първо ще се играе тенис, а след това идва ред на момчетата и момичетата със силни юмруци.

Баскетбол в груповата фаза може да гледате на цени от 50 до 150 евро, а финалите в Двореца на спорта "Берси" ще могат да посетят всички, отделили между 95 и 510 евро. 

Снимка: Reuters

Басейнът в Париж ще посреща зрители с билети от 155 до 980 евро. 

Пропуските за леката атлетика на Стад дьо Франс също са в този диапазон - от 50 до 990 евро. 

Снимка: Reuters

България до момента има 25 квоти в 11 спорта. Най-много от тях са в бокса - 4, а по три са в плуването, вдигането на тежести и художествената гимнастика.