на живо

3-годишен подкара Ферари на писта (ВИДЕО)

Мъникът е син на шампион и върви по стъпките на Алонсо и Хамилтън

Докато повечето 3-годишни едвам стигат педалите на своята кола-играчка, техен връстник ги сложи в малкия си джоб! Зейн Софуоглу - син на петкратния световен шампион по моторбайк Кенан Софуоглу, изуми, подкарвайки Ферарито на баща си, при това на писта.

Видеото, качено в социалната мрежа "Инстаграм", може и да ви се струва монтаж, обаче е съвсем истинско. Зейн се нуждае от помощна седалка, за да стигне волана, както и от специални удължители за педалите. Оттам нататък за таланта всичко е лесно.

Кадрите отвътре показват впечатляващата техника на детето, което не среща трудности със завоите по трасето и завършва обиколката без драскотина по луксозното возило.

Според акаунта му в Инстаграм, поддържан от неговите родители, Зейн кара още картинг и моторбайк, ползвайки богатата колекция на баща си.

Да поставиш 3-годишен зад волана не е сред най-разумните действия на един родител, но световни шампиони във Формула 1 също са започнали от малки. Пример са легенди като Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън.

В много страни има ограничение и под 6-годишни не могат да управляват дори картинг.