на живо

3-кратен олимпийски шампион призна за психически проблеми (ВИДЕО)

Британският плувец вече не се наслаждава на спорта

3-кратен олимпийски шампион призна за психически проблеми (ВИДЕО)

Адам Пийти оттегли своето участие на националния шампионат по плуване на Великобритания. Той  посочи като причини проблеми, свързани с психическото му здраве през последните години.

Британецът сподели, че напоследък не се е наслаждавал на спорта така, както го е правил по-рано в неговата кариера. Той обяви новината в социалните мрежи.

Малко са хората, които разбират как точно се отразяват големите успехи на психическото здраве. Те не разбират натиска, който оказват върху себе си големите шампиони, за да печелят отново и отново. Някои хора може би знаят, че през последните години се борих с менталното ми здраве. Смятам, че трябва да бъда честен за това нещо. Уморен съм, не съм на себе си и не се наслаждавам на спорта така, както го правех през последното десетилетие.

Някои може да го мислят за прегаряне, просто знам, че през последните няколко години не съм имал отговорите. Към този момент не знам как да се справя с дисбаланса в живота ми“, поясни той.

Все пак Пити заяви, че голямата цел остава олимпиадата в Париж през 2024 година. Във визитката на плувеца личат олимпийска титла от Рио де Женейро през 2016 година и два златни медала от Токио 2020 г. Той е осемкратен световен шампион, като има и 17 златни отличия от европейски първенства.

Докато продължавам да тренирам, реших да се оттегля от първенство по плуване на Великобритания през следващия месец. Това е единственият начин да си осигуря място в Париж догодина“, завърши Пийти.