на живо

3500 дни по-късно: Състоянието на Шумахер е безнадеждно

Говори приятел на големия шампион

3500 дни по-късно: Състоянието на Шумахер е безнадеждно

Един от най-близките приятели на Михаел Шумахер - Роже Беноа, даде интервю за швейцарското издание „Блик“, в което говори за отношенията си със седемкратния световен шампион във Формула 1.

Бившият швейцарски журналист разкрива как заедно с Шуми са пушели пури и са играели табла. Беноа е един от приближените до семейството на германеца, който има право да го посещава. Именно затова беше запитан за състоянието на легендарния състезател и отговорът му беше отчайващ за всички фенове на Михаел Шумахер.

Снимка: Getty Images

"На въпроса за актуалното състояние на Михаел има само един възможен отговор и той беше даден от неговия син Мик през 2022 година: „Бих да всичко, за да мога да поговоря с баща си“. Това изречение казва всичко за положението, в което Шуми се намира вече 3500 дни. Това е безнадежден случай“, заяви Беноа.

На 29 декември 2013 г. Пилето падна, докато караше ски със семейството си във френския зимен курорт Мерибел.

Той си удари главата в скала и след това дълго време беше в изкуствена кома. След като беше събуден, Шуми се подложи на няколко мозъчни операции.

Снимка: Getty Images

Може да гледате пълен запис на "Мача на надеждата", който събра над 20 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски" - ТУК.