на живо

8 деца сред простреляните след Super Bowl

Арестуваните са трима, мотивите за зверството остават неясни

8 деца сред простреляните след Super Bowl
 

Осем деца са сред простреляните на парада за победата на Канзас Сити Чийфс в Super Bowl. Най-малко един човек е загинал. Полицията съобщи, че са арестувани трима нападатели.

Стрелбата се случи в близост до жп гарата Юниън малко след края на парада. Видеоматериали показаха пълен хаос в района с хиляди панически бягащи хора. Властите твърдят, че на събитието е имало над милион души.

Снимка: Reuters

"Ядосана съм от това, което се случи днес. Хората, които са дошли на това празненство, трябва да очакват безопасни условия", заяви началничката на градската полиция Стейси Грейвс.

Снимка: Reuters

Засега местните власти не съобщават никакви подробности за задържаните лица или за евентуален мотив за стрелбата. "Всеки, който е наблизо, трябва да напусне района възможно най-бързо и безопасно, за да се улесни лечението на пострадалите от стрелбата", добавиха силите на реда.

Снимка: Reuters

"Моля, присъединете се към мен в молитва за всички жертви на това отвратително деяние. Молете се лекарите и служителите, които реагират първи, да имат уверени ръце и всички да получат пълно изцеление", призова лайнбекърът на отбора победител Дрю Транкил.

Снимка: Reuters