на живо

Алберт Попов откри сезона с топ 10

Трима австрийци окупираха подиума на слалома в Гургъл

Алберт Попов откри сезона с топ 10

Алберт Попов откри новия сезон на Световната купа по ски алпийски дисциплини. Българинът се класира десети в първия слалом в австрийския зимен център Гургъл. Подиумът беше окупиран само от представители на домакините - Мануел Фелер, Марко Шварц и Михаел Мат.

Попов даде 12-о време в първия манш, а във втория се спусна по трасето 19-и. В крайна сметка финишира на 1.60 секунди от лидера.

Фелер прекрати невиждана от 80-те години на миналия век суша откъм победи на австрийски скиори в най-техничната дисциплина. Последната датираше отпреди цели 17 старта в слалома и бе дело на Йоханес Щролц в Аделбоден на 9 януари 2022 г. Между март 1984-та и февруари 1986-а серията без победи беше 22 старта.

Това беше четвъртият опит при мъжете да бъде дадено старт на сезона в Световната купа, или поне да се проведе състезание в пълната му продължителност и да бъдат раздадени точки. На 29 октомври дебютният кръг в Зьолден беше отменен заради силни ветрове, а гигантският слалом в австрийския зимен център беше прекратен при 47 от 73-ма стартирали. Миналия уикенд пък и двата старта в Цермат-Червиня бяха отменени заради атмосферните условия.