на живо

Алберт Попов почетен гражданин на Банско, наградиха го с 5000 лв. и свински бут (ВИДЕО)

Благодаря за гостоприемството, тук е нашият втори дом, признателен е алпиецът

Алберт Попов почетен гражданин на Банско, наградиха го с 5000 лв. и свински бут (ВИДЕО)

Най-добрият български алпиец Алберт Попов получи званието „Почетен гражданин на Банско“. Плакетът му бе връчен от председателя на местния парламент Георги Икономов под аплодисментите на десетки официални гости и граждани.

17-те съветници гласуваха единодушно и парична награда от 5000 лв за Попов, както и 3000 лв за неговия треньор Ивайло Борисов.

Двамата получиха и специални дарове – сушен свински бут и вино, на които вече могат да се насладят, тъй като сезонът вече приключи.

„Искам да благодаря, че оценявате нашия труд, както и за добрите думи, които казахте за нас. Да благодаря и за гостоприемството на Община Банско и на банскалии. Тук е нашият втори дом.

Неведнъж Банско е доказвало, че е световен ски курорт, а догодина ще има два старта от Световната купа. Всички заедно вървим в правилната посока.

Горд съм, че такива престижни състезания се провеждат на пистите в Пирин. Нашите успехи нямаше да са възможни без вашата подкрепа”, заяви Попов.

Той увери, че след третото място на подиума в САЩ е нормално да има глад за още по-големи успехи. А той самият вярва, че може и ще постигне мечтата си да е пръв на подиума в кръг от СК още следващия сезон.