на живо

Алберт Попов след финалите в Андора: Обичам ви!

Алпиецът ни завърши 12-и в последния слалом за Световната купа

БГНЕС

Алберт Попов завърши сезона в алпийските ски с 12-о място в последния слалом в Андора.

Това беше първо състезание за най-добрия ни алпиец в момента след подиума, който постигна в САЩ в края на миналия месец.

Днес след първия манш Попов беше девети, но във втория манш топлото време направи трасето по-тежко и повечето състезатели записаха по-слаби резултати. Българинът не бе изключение, като премина през трасето за 59,59 сек. След финала той поздрави феновете си с мощен вик в камерата: "Обичам ви!"

Най-бърз в Андора бе Рамон Ценхойзерн (Швейц), който изпревари само с шест стотни Лукас Бротен. Норвежецът от бразилски произход успя да сбъдне мечтата си и да спечели малкия Кристален глобус в дисциплината.

Третото място на подиума зае Хенрик Кристоферсен (Нор) с изоставане от 63 стотни, след като бе пети в първия манш.

Снимка: БГНЕС

В общото класиране в слалома Алберт Попов е на 15-а позиция със 182 точки.

По-рано днес Микаела Шифрин завърши сезона, записвайки 88-ата си победа за Световната купа. Американката успя да победи само с 6 стотни пред Теа Луис Стернесунд (Нор) в гигантския слалом в Андора. Трета остана канадката Валери Грение на 2 десети от Шифрин.

Мики вече е едноличен лидер по победи в дисциплината при жените с 21. Досега тя делеше първото място с Врени Шнайдер. Подиумът пък бе 138-и за нея. Тя постигна и личен рекорд от 2206 точки са сезона.