на живо

"Ало" измамници завлякоха с милиони световна шампионка

Анджелика Крилова сама превела парите по посочена сметка

Световна шампионка и сребърна медалистка от олимпийски игри стана жертва на "ало" измамници. На 26 декември Анджелика Крилова била измамена с 2,3 милиона рубли (малко над 26 000 евро).

50-годишната бивша състезателка по фигурно пързаляне е получила обаждане от човек, представил се като служител на агенцията по национална безопасност на Русия. Той я убедил, че паролата на онлайн банкирането й е пробита от хакери, които възнамеряват да откраднат парите й. По негов съвет Крилова превела 1,5 милиона рубли в посочена от него сметка.

По-късно друг измамник обяснил на Анджелика, че хакерите ще опитат да изтеглят кредит от нейно име. Посочил й предпазна мярка - сама да изтегли кредит и след това да преведе сумата по посочената сметка.

Бившата спортистка била измамена с общо 2,3 милиона рубли. По-късно тя се обадила в агенцията по национална безопасност и потърсила мнимия служител. Когато научила, че такъв човек не работи там, тя подала оплакване в полицията.

Крилова сребърна медалистка от игрите през 1998 г. и двукратна световна шампионка. В момента тя работи като треньор и хореограф.