live

Американка припадна в басейна, треньорка я спаси от удавяне

Страховита гледка на световното

Американската състезателка по артистично плуване Анита Алварес едва не се удави, след като загуби съзнание в басейна по време на финала на индивидуалното изпълнение на световното първенство по плувни спортове в Будапеща.

Алварес изпадна в безсъзнание и започна да потъва, но бе спасена благодарение на бързата реакция на нейната треньорка Андреа Фуентес, която скочи в басейна, за да я извади.

Секунди по-късно в басейна вече бе и спасителят, който помогна тя да бъде извадена, след което поставена на вече приготвената медицинска носилка.

Алварес се върна в съзнание още край басейна, а след направените прегледи в болница, от американския тим съобщиха, че тя е добре и всичко с нея е наред.

Фуентес спасява Алварес за втори път, след като подобен инцидент се случи и миналата година по време на квалификационен турнир за олимпийските игри в Токио.

"Често приемаме за нормално атлети от спортове като бягане, колоездене или ски бягане да не достигат до финала от пълно изтощение, или просто след преминаването на финалната линия да падат безжизнено.

Снимка: Reuters

Нашият спорт не е изключение, Анита изигра перфектно изпълнение, натисна до лимита на силите си, което доведе до този припадък, тя няма здравословен проблем.

Скочих, защото никой друг не го правеше. Имам чувството, че достигнах до нея с време, подходящо за олимпийски финал. Тези няколко секунди ми се сториха като истинска вечност.

В този момент спасителите не следяха ситуацията, те просто стояха край басейна и дори не осъзнаха, че Анита се дави", разказа Фуентес, която е четирикратната олимпийска медалистка.