на живо

Андреев посвети триумфа на любимите хора, които вече го гледат отгоре (ВИДЕО)

Сигурен съм, че се гордеят с мен, заяви европейският шампион

Андреев посвети триумфа на любимите хора, които вече го гледат отгоре (ВИДЕО)

Щастлив след триумфа, но и тъжен. Такъв беше в специално интервю пред bTV новият европейски шампион в кат. до 73 кг Божидар Андреев. Щангистът посвети безапелационната победа, постигната с рекорд, на всички свои починали близки. Националът вярва, че те го гледат и се гордеят с постигнатото от него.

"Този - последният опит, беше за всички мои любими хора, които вече не са сред нас. Посветих го на тях. Затова го направих. Представих си как те биха реагирали. Как се чувствах преди и как сега, когато усещам, че ги няма до мен... Сигурен съм, че ме гледат и се гордеят.", не скри емоциите си Андреев.

"Тези медали в момента най-много ми тежат, защото са за най-любимите ми хора. Напълни ми се сърцето след последния опит. Мога да кажа, че все още съм тъжен, но и доста щастлив, че съм направил най-доброто постижение днес."

"Доста по-различно европейско е, защото е в България и съм по-надъхан. Днес дойдоха много българи да ме гледат и се зарадвах доста. Горд съм. Още по-горд съм, че показах в България какво постигаме българите."

"При първия опит много избързах да вляза под щангата и треньорът ми каза да не бързам толкова много, да обмислям опита, да го правим както сме ги правили преди.", завърши Андреев, който стъпи на европейския връх за втори път и първи от Батуми 2019 насам.

Снимка: Lap.bg

"Започнах да тренирам вдигане на тежести, когато бях в 6. клас, покрай брат ми, който не е сред нас. Благодарение на него съм постигнал всички тези неща. Този медал беше за него, за баща ми и за дъщерята на треньора"

"Сбъдната мечта беше да чуя химна именно тук. Това беше целта - да станем европейски шампиони, да направим голям двубой, който да не ни мръдне от ранглистата за олимпийските игри, за да сме сигурни за там."