на живо

Анонимен китаец нокаутира руска гордост (ВИДЕО)

Евгений Романов има победа срещу Дионтей Уайлдър

Анонимен китаец нокаутира руска гордост (ВИДЕО)

Един от най-класните руски боксьори при професионалистите - Евгений Романов, претърпя шокираща загуба. Той беше нокаутиран от анонимния китаец Джан Джаоксин на гала в Екатеринбург.

Двубоят беше със сериозен залог - позицията на задължителен претендент за световната титла в полутежка категория (101,6 кг) на WBA.

До въпросната вечер 38-годишният Романов нямаше нито една загуба на професионалния ринг. Той имаше 19 победи, 12 от които от нокаут. Евгений обаче никога не се е бил извън родината си, няма и световни титли. Единственият му пояс е на WBO Global.

Руснакът беше смятан за абсолютен фаворит срещу своя съперник - коефициентът на китаеца беше 13. Първият рунд премина напълно според очакванията, но в средата на втория Джаоксин нанесе покосяващ удар в челюстта. Романов се изправи на крака, но реферът нямаше друг избор, освен да прекрати двубоя.

Любопитното е, че Романов има победа над Дионтей Уайлдър при аматьорите. А Джаоксин си осигури правото да се срещне с шампиона на WBA в категорията Евгений Тищенко. Самият Тищенко призна, че е крайно изненадан от развоя на мача и дори не знае името на претендента.