на живо

Антъни Иванов: Ако нещата не се променят, няма да представям България! (ВИДЕО)

Подиграват се с целия ни спорт, избухна плувецът

Антъни Иванов: Ако нещата не се променят, няма да представям България! (ВИДЕО)
 

Ако нещата в родния спорт не се променят, повече няма да представям България! Това заяви водещият ни плувец Антъни Иванов след състезанието на 100 метра бътерфлай на държавното първенство, в което остана втори зад Йосиф Миладинов.

"Два месеца имах, за да се подготвя за тук и съм доволен. Първи е вторият на европейското. Разконцентрираха ме всички спекулации, но, като гледам, тези горе са по-разконцентрирани, защото пият от обяд. Аз няма какво да си казвам с тях. Ако те не предприемат крачка и тези неща не се променят, аз няма да се състезавам повече под флага на България никога! Те се подиграват с цялото българско плуване, не само с мен. Знаете ли колко деца отказаха? Гледате, че аз и Йосиф държим, но как го правим - ние си знаем.", избухна Иванов пред медиите.

Снимка: Lap.bg

Гневът на Иванов е провокиран от съобщението на Българския олимпийски комитет (БОК), че е наказан за 2 години след решение на Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана. Адвокатът му Георги Градев заяви, че това не отговаря на истината, а на БОК липсват компетентност и познания по английски.

Впоследствие стана ясно, че Антъни има право да участва на държавното първенство, като потвърждение за това дойде от Антидопинговата агенция в писмо до родната федерация.

"Надявам се да станат мъже - да им порастнат отдолу мъжките полови органи, да излязат и да кажат истината. Надявам се да решим абсолютно всичко, защото аз искам да представям България и да се състезавам под българския флаг. Но ако тези неща не се променят, трябва да търся развитие на друго място. Не може цял живот да се занимавам с едни и същи глупости.", продължи Антъни.

"Така отказаха от националния отбор най-добрия ни волейболист навремето (Матей Казийски), отказаха Григор Димитров да се състезава България, отказаха (Димитър) Бербатов, отказаха Мартин (Петров) и Стилиян (Петров). Отказаха още хиляди с потенциал да представят нашата малка държава. Те се опитват да ги смачкат, защото се страхуват да не си изгубят позицията!"

Снимка: Lap.bg

"Започва да приключва прагът ми на търпение. Трябва по-бързо да решат дали искат да взема медал на Олимпиадата догодина или след 4 под техен флаг или под друг. Аз така или иначе медала ще си го взема."

"Мотивиран съм още повече да покажа на цяла България, че има борбени, които могат да се изправят срещу тези хора. Въпросът е дали ще тръгнат със или срещу мен. Ще трябва да поизчакаме малко. Ще си стоим ли с 30-то и 40-то място на световни, няма ли да стоим - зависи от тях. Много се надявам и другите да застанат срещу системата."

"Федерация, министерство - всички са на едно и се държат за ръцете и се крият един друг. Проверете само лагерите на националния отбор - в какви хотели се спи и на кого са собственост."

"Имало ли е състезание, преди което да не са опитвали да ме разконцентрират със скандал, за да съм извън кондиция? Може би, за да останем без състезатели и да могат да си правят каквото искат. Защо не се прибира Матей Казийски, който на 40 години печели италианското, да играе за България? По-слаб ли е? Затова си губим и ще продължим да губим спортисти."

"Много се надявам Йосиф (Миладинов) да застане зад мен. Винаги съм казвал, че той е един от най-големите ни таланти в последните 30 години. Имаме много силно поколение. Имаме толкова много материал и никой не иска да подкрепи нищо. Може ли да не си използваш най-добрия състезател? Какви са тези глупости? Запалили са ми телефона световни медии да ме питат защо в България е така."

"На хората, които са имали успехи, не им харесва други да имат след тях, защото ще искат да ги свалят. А ние не искаме да ги сваляме, а да работим в екип и да развиваме българския спорт.", завърши националът.

Снимка: Lap.bg