на живо

Антоанета Стефанова пред bTV: Горда съм с момичетата (ВИДЕО)

Време е да се завърнем там, където ни е мястото, заяви шампионката

Антоанета Стефанова пред bTV: Горда съм с момичетата (ВИДЕО)
 

Горда с отбора. Така се чувства бившата световна шампионка Антоанета Стефанова, след като поведе женския ни национален отбор към историческа европейска титла в шахмата.

Според нея тимът ни е показал, че вървим в правилния път и е време да върнем България там, където ѝ е мястото в този спорт - сред елита.

Снимка: Българска спортна федерация по шахмат

"Прекрасно е, винаги съм си мечтала да спечелим и отборно, защото моите титли винаги са били индивидуални, а отборно най-много успяхме да се класираме четвърти на олимпийски игри през една доста далечна година.", започна Стефанова пред bTV.

"Много съм горда с момичетата, с това как се раздаваха и как играхме всички. Наистина съм много щастлива, че успяхме да спечелим. Както знаете, ние сме тук с уайлдкард, дори не трябваше да участваме, тъй като не сме член на шахматния европейски съюз. Много се радвам първо, че ни дадоха този уайлдкард. Мечтаех си да се класираме добре, дори да вземем медал."

Снимка: Българска спортна федерация по шахмат

"В шахмата сме си едно семейство. Наистина много хора ни се радват. Идват, поздравяват. Знаете за проблемите на българския шахмат и колко години нямахме право да играем на европейско първенство. За първи път сме тук от 10 години. Може би затова много ни се радват. Ще видим как ще бъде следващия път, дали ще са така приятелски настроени."