на живо

Баба покри норматив за олимпийските игри (ВИДЕО)

Мишел Рохл не е случайна!

Баба покри норматив за олимпийските игри (ВИДЕО)
 

Олимпийските нормативи са измислени така, че да съберат под петте преплетени кръга само най-добрите. И сред тези, които имат такава възможност е и тя - с бяла коса, три деца и едно внуче. 

На 58 години Мишел Рохл успя да покрие нормата на 20 км спортно ходене за участие в олимпийските игри в Париж след няколко седмици! 

Това се случи в събота (29 юни) в Спрингфийлд, Орегон.

Мишел завърши на трето място за малко повече от час и 42 минути, което ѝ осигури бронзов медал. Времето ѝ е напълно достатъчно, за да ѝ подпечата виза за Париж. За жалост обаче това е малко вероятно да се случи. В делегацията на САЩ не са предвидени места за представители в спортното ходене. 

Снимка: Getty Images

Госпожа Рохл не е просто някоя случайна жена с афинитет към спорта. Всъщност тя знае какво е да участваш на олимпийски игри! Мишел може да се похвали, че е била активна спортистка, която има в биографията си три участия на най-важния спортен форум в света. 

В спортното ходене на 20 км в Барселона 1992 тя завършва на 20-та позиция, в Атланта 1996 е 14-та, а в Сидни 2000 е 17-та. 

Снимка: Getty Images

След това Мишел слага край на спортната си кариера, за да може да се отдаде изцяло на трите си дъщери. Днес те са на възраст между 33 и 18 години, а от 3 месеца тя наистина е баба на първото си внуче!