на живо

Български бейзболисти подобряват рекорд на Гинес

Те се опитват да привлекат вниманието към кампания за набиране на средства

БФБейзбол
 

Трима български бейзболисти са направили опит да подобрят едно от постиженията, записано в "Книгата за рекорди на Гинес"! А целта им е да наберат средства за развитие на любимия си спорт! 

Стефан Бешков, Димитър Насъпов и Теодор Каракашев от "София Блус" са успели да подобрят постижението за най-много отиграни топки по земя в рамките на една минута и в момента чакат от организацията за рекорди да потвърдят това.

 

Досегашният върхов брой беше 11, постигнат от американците Джейк Арън, Андрю Уилямс и Бари Епстайн в Далас, щата Тексас, на 16 юни 2022 г.

Българското трио осъществи два по-добри опита на стадион "Октомври" в София на 6 юли 2024 г., реализирайки веднъж 12 и веднъж 13 "аута" за 60 секунди.

"При първата дузина Насъпов удряше топката от хоума по земя, Бешков я хващаше на позицията на шортстоп и я хвърляше към Каракашев на първа база. За втория опит Бешков и Насъпов си размениха ролите.

В подадената апликация за признаване на рекорда беше вписано постижението от 12 успешно отиграни топки, тъй като по технически причини по-силният резултат не можеше да бъде удостоверен. По изискванията на "Гинес" опитът за рекорд беше направен в присъствието на двама свидетели, двама времеизмервачи, оператор и фотограф", пишат от федерацията.