на живо

Бебето на Ивет - за първи път на пистата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Няма съмнение къде ще бъде хвърлен пъпът на първородния син на спринтьорката

Бебето на Ивет - за първи път на пистата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Още ненавършил и месец, наследникът на една от най-бързите жени в историята на леката атлетика – Ивет Лалова, вече диша въздуха на елитните спринтьори.

Именитата българка, заедно със своя съпруг Симоне Колио, не губят никакво време и вече заведоха своето съкровище Тиаго там, където и на двамата е преминал по-голямата част от съзнателния живот до момента - на тартановата лекоатлетическа писта.

"За първи път на пистата." Това написа трикратната европейска шампионка, публикувайки изключително мила снимка на сина си, вдигнал победоносно ръце в бебешката количка и забелязвайки се, че количката му е върху… пистата.

Тиаго Колио се появи на бял свят на 24 април 2024 г. Той е първото дете на Ивет Лалова и плод на дългогодишната ѝ любов с един от най-добрите спринтьори в италианския национален отбор и нейн треньор – Симоне Колио.

Тиаго се роди на Апенините, като първото му пътуване до България все още предстои, защото той няма навършен и един месец. Първите му 30 дни ще бъдат почетени на един от най-важните празници в историята на България, 24 май.

Ивет Лалова е трикратна европейска шампионка. Тя е носителка на титлата на Стария континент на 100 м на открито през 2012 г. В кариерата си има още два златни медала от европейските първенства в зала – на 100 м отново през 2012 г. и на 200 м от 2005 г.

Тя е рекордьорка на България на 100 м и 200 м в зала, 4 пъти избирана за Атлет №1 у нас, участничка на пет поредни олимпийски игри: 2004 в Атина, 2008 в Пекин, 2012 в Лондон, 2016 в Рио и 2021 в Токио.