на живо

"Здрави и силни": Белчо Христов: Фитнесът не е за културисти и щангисти (ВИДЕО)

Тренировките в залата ще ви помогнат да ускорите обмяната на веществата, казва експертът в Епизод 7

"Здрави и силни": Белчо Христов: Фитнесът не е за културисти и щангисти (ВИДЕО)

Епизод 7 на новата дигитална поредица на btvsport.bg – "Здрави и силни", вече е тук. С него идват и пресните съвети на човека, който стои зад поредицата – Белчо Христов.

След като в Епизод 6 експертът по здравословно хранене и правилна грижа за човешкото тяло развенча мита за досадно модерния из интернет детокс, днес Христов се завръща в залата за тренировки.

"Фитнесът не е за културисти и щангисти. Тук сме, за да покажем, че с тренировки с тежести, вие може да отслабнете и да забързате обмяната на веществата", казва биологът, който всяка събота застава пред камерата на bTV с порция професионални съвети как да се погрижим за себе си.

Във фитнеса Белчо Христов демонстрира нагледно изпълненията точно на седем упражнения със свободни тежести. Категоричен е, че всяко едно от тях е приложимо и в домашни условия. Разбира се, за целта трябва просто да си закупите гирички и дъмбели и преди всичко, да се въоръжите с много желание, търпение и дисциплина.

В този епизод специалистът по клетъчно хранене акцентира върху нещо, което мнозина пренебрегват – дишането. Той обяснява и защо ако не дишаме правилно, няма как да постигнем желаните резултати.

Какво още ни съветва Белчо Христов? Гледайте цялото видео с него от Епизод 7. А какви бяха съветите му в досегашните 6 епизода на поредицата "Здрави и силни"?

Може да изгледате всеки един епизод отново:

Епизод 1: https://bit.ly/3wy3grY
Епизод 2: https://bit.ly/3kOilmQ

Епизод 3: https://bit.ly/3XZenWK

Епизод 4: https://bit.ly/3XJYAv6

Епизод 5:
 https://bit.ly/3kQUGSz
Епизод 6: https://bit.ly/3Yj97hr

За още безброй интересни четива и теми може да се обърнете към сайта на Белчо Христов – belchohristov.com, където може да установите и личен контакт с него, а ние ви подсещаме, че Епизод 8 предстои следващата събота – 11 февруари.