на живо

Боксът и футболът превземат btvsport.bg през май

Очаквайте финалите на европейските клубни турнири и цялото приключение на братя Пулеви отвъд Океана в нашия сайт

Боксът и футболът превземат btvsport.bg през май

След ударното начало преди повече от седмица, btvsport.bg ще продължи да радва своите читатели и зрители с още ексклузивни материали и през следващите седмици.

Май месец се очертава като изключително вълнуващ за феновете на бокса и футбола!

На 14 май в САЩ на боксовия ринг ще се качат Кубрат Пулев и Тервел Пулев в гала вечер с огромен заряд. Този път "черешката на тортата" ще бъде сблъсъкът между Тервел и руснака Сергей Ковальов. При успех българинът ще стане претендент за световната титла в полутежка категория. Преди това на ринга ще се качат Кобрата срещу американеца Джери Форест.

На btvsport.bg преживяването около срещите ще започне седмици преди това. И то с нещо различно. 

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"В САЩ пращаме тежката артилерия - Димитър Тасев и оператора Петър Стоев, които ще следят всяка крачка на братя Пулеви. Би било интересно ежедневно на разказваме и показваме на хората как двама от най-успешините спортисти на България живеят и тренират вече месеци наред на американска земя. Америка е страната на Мохамед Али, на Джордж Форман, на Майк Тайсън. Тя е меката на бокса, а ние имаме две момчета, които са изключително добре приети и на 14 май им предстои нещо уникално", разкри в предаването "Тази събота" изпълнителният продуцент на спортната редакция и мениджър уеб съдържание на bTV Владислава Лазарова.

По традиция краят на май винаги носи изключителни емоции за футболните почитатели. Тогава е запазено време за финалите в европейските клубни турнири. И тази година в каналите на bTV Media Group ще разберете кои са големите победители в Шампионската лига (28 май), Лига Европа (18 май) и Лигата на конференциите (25 май).

Снимка: Getty Images

"За финала на Шампионската лига също имаме голяма изненада. Валери Генов, който сме свикнали винаги да бъде в студиото този път отива в Париж. Той ще следи всяка стъпка на звездите. Правим размяна", разкри още тя. 

В края на април (29 април - 1 май) пък е време за баскетбол и финалите в Балканската лига. Те ще бъдат излъчени пряко на сайта btvsport.bg.

Снимка: Евгений Милов, bTV

Познатите вече продукти също имат специално място на нашата платформа. Там може да видите всички епизоди на подкаста "За спорта без клишета", който всяка седмица ви предоставя възможност за среща в неформален разговор със спортните звезди на България.