на живо

Борците спечелиха и две сребърни отличия в Хърватия

Рамазанов и Наим отстъпиха във финалните схватки

България вече има три медала на европейското първенство по борба в Загреб (Хърватия)! След като по-рано днес Георги Вангелов беше безапелационен в битката за бронза при до 57-килограмовите, Рамазан Рамазанов и Микяй Наим отстъпиха във финалните си схватки - съответно в кат. до 70 и до 65 кг, и взеха сребърни отличия.

Рамазанов имаше наглед най-трудната задача от всички, тъй като победите му на 70 кг над украинеца Игор Никифоров и поляка Патрик Оленчин го изпратиха на дуел срещу Хаджи Алиев от Азербайджан, който има три титли от световни първенства и вече четири от европейски.

На финала българинът спечели първата точката, но след това Алиев взе осем поредни. Рамазанов отговори с две точки в края и загуби финала с 3:10.

Микяй Наим започна турнира на 65 кг с изразителна победа с 10:3 срещу швейцареца Нино Лойтерт, след което надви грузинеца Едеми Болквадзе с 6:2 и румънеца Стефан Коман със 7:0.

Финалът срещу Вазген Теванян започна с пасивност за арменеца, с което първата част бе ограничена до 1:0 в полза на българския национал. Теванян обаче влезе агресивно във втората част и Наим не бе готов за това. Арменецът направи четири хватки за по две точки, а българинът отговори с една в средата на серията.

Теванян продължи атаките и записа още четири точки, приключвайки мача с техническо превъзходство 9 секунди преди края.