на живо

Божидар Андреев записа нула на държавното

Диан Пампорджиев, който работи на строеж, с титла в Русе

Божидар Андреев записа нула на държавното
 

Божидар Андреев, който ще бъде един от представителите на България на олимпиадата в Париж, записа нула в изтласкването в кат. до 81 кг на държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе. След като два пъти не успя да вдигне 190 килограма, той не се справи и с 200.

28-годишният щангист от Тополчане спечели квота за Игрите във френската столица в категория до 73 килограма.

На подиума в "Канев център" на Русенския университет "Ангел Кънчев" той изхвърли 160 килограма, с което заслужи златен медал в движението. В двубоя първото място зае Стилиян Николов от Титан (Варна).

"На изхвърлянето се справих, но и аз не знам защо така се получи на изтласкването. За първи път ми се случва. Надявам се, че на олимпиадата ще е много по-добре и няма да направим тези грешки, които направихме днес", каза Андреев.

Той добави, че в момента мисли само за подготовката за Париж.

Снимка: Lap.bg

"Тренирам по два пъти на ден. Доскоро бяхме на Белмекен. Продължаваме с лагер в Граматиково. На 12 юли пътуваме за Дижон. Таме имаме тренировъчен лагер 20 дни и след това в олимпийското село", каза още Андреев.

Вчера Карлос Насар спечели злато при младежите, като записа три рекордни постижения в титулярната си категория до 89 кг, въпреки че те няма да бъдат признати.

Другият представител на България на олимпиадата Иван Димов пропусна надпреварата при 61-килограмовите. Треньорът на националния отбор Иван Иванов уточни, че по време на загрявката 21-годишният национал е почувствал неразположение в оперираното през април коляно. Иванов добави, че не очаква това да попречи на участието му в Париж.

В негово отсъствие при 61-килограмовите домакините от Русе заеха трите места на почетната стълбичка. Дениз Данев спечели злато в двубоя, Джан Зарков - сребро, а Хаят Весков - бронз.

С титла от държавното си тръгна и Диан Пампорджиев в кат. до 73 кг. от клуб Марица Пловдив. Както bTV информира преди дни, за да може да се издържа, шампионът се хвана на работа в строителството.

При жените злато взеха Иглика Танкова от Херкулес София в кат. до 45 кг, Ивана Петрова от Шумен в кат. до 49 кг., Магдалена Димитрова от Титан Варна при 55-килограмовите, Цветелина Стоянова от Фортиус 2020 - НСА в кат. до 59 кг., Мария Арнаудова от Титан в кат. до 71 кг., Габриела Кирева от Хасково в кат. до 76 кг., София Стефанова от Титан в кат. до 81 кг., а Джесика Иванова от Марица бе над всички при най-тежките. Последната работи в сладкарница три дни в седмица за по 50 лева надница.

Снимка: Facebook