на живо

CD Projekt RED обявява римейк на първата The Witcher игра (ВИДЕО)

Оригиналната игра The Witcher се преработва от CD Projekt RED и полското студио Fool's Theory

CD Projekt RED обявява римейк на първата The Witcher игра (ВИДЕО)

В края на октомври миналата година прочутата полска компания за разработка на видеоигри CD Projekt RED обяви, че първата по рода си игра The Witcher е в процес на преработка.

По този проект CD Projekt RED работи съвместно с опитния екип програмисти от студио Fool's Theory, които пък от своя страна са известни със своята игра Seven и с поддръжката на други две игри - Outriders и Baldur's Gate 3.

Засега е ясно, че The Witcher e все още е в начален етап на разработка и че ще бъде направена в Unreal Engine 5. Може да спекулираме, че играта ще бъде направена за Windows и девето поколение конзоли, PS5 и Xbox S/X.

Адам Бадовски, но по този въпрос, от CD Projekt RED обяви:

"The Witcher е мястото, където започна всичко за нас, за CD Projekt RED. Това беше първата ни игра, която направихме. Тогава това беше голям момент за нас. Да се върнем на това място и да преработим играта, за да може следващото поколение геймъри да я изпитат, да се чувства също толкова голяма, ако не и по-голяма."

Всичко свързано с бъдещата нова версия на The Witcher кара феновете да горят от щастие. Първата версия на едноименната игра си беше уникално преживяване, което обаче за съжаление не се пренесе добре в по-напредналия хардуер и съвременните очаквания на геймърите. И по този начин, актуализирана версия на The Witcher, за съвременните геймъри, с всичко, което обичахме, би било невероятно.

Въпреки това, много геймъри са разбираемо скептични. CD Projekt RED е под строго наблюдение след излизането на играта Cyberpunk 2077 през 2020 г.

Около Cyberpunk 2077 също имаше много истерия, обещания и очаквания. Маркетингът беше агресивен. Професионалните и независими гласове в индустрията не спряха да говорят за тази игра, но когато тя излезе, беше очевидно, че се нуждае от повече време, за да бъде разработена.

Причините? Техническите проблеми бяха твърде много и липсваше съдържание, което други игри с отворен свят свободно предлагаха. Това унищожи много вяра, която хората имаха в компанията.

Не на последно място, някои публикации в Twitter намекват, че The Witcher 3 ще има порт за следващо поколение конзоли. А за геймърите не остава нищо друго, освен да ги крепи надеждата, че този път CD Projekt RED са се поучили от старите си грешки.