на живо

"Дайте ми една пушка и ме пуснете в Палестина"

Тежко е, когато умират деца, оставете ни да живеем, призова чеченски ММА боец

 

Светът на ММА приветства едногодишно чаканото завръщане на Хамзат Чимаев в октагона . Шведският боец ​​от чеченски произход победи Камару Усман по точки (29:27) на UFC 294 в Абу Даби.

По този начин Чимаев продължи оттам, откъдето спря - това е седмата му поредна победа в UFC. Общият му ММА рекорд е 14/0.

След триумфа изпрати послание за мир, но не спря дотук.

"Хора, знаете какво се случва по света в момента. Не бях щастлив да съм в клетката тази седмица и да видя как деца умират. Няма значение къде по света: Украйна, Сирия, Афганистан, Палестина, САЩ...

Няма значение. Хора, когато децата умират, това е ужасно. Обичам децата. Имам едно момче, което ме чака там у дома, то е само на 3 месеца. Ако той просто плаче, не знам как да се чувствам. Дайте ми пушка и ме пуснете в Палестина. Ако получа разрешение, ще се бия за страната.

Надявам се положението в света ще се оправи. Християнин, мюсюлманин, евреин няма значение. Хора, бъдете заедно!

Нека живеем в този свят. Нека бъдем щастливи", каза той след победата си.

Той напуска Чечня, когато е на 18 години, за да избяга от войната. След това се присъединява към по-големия си брат в Швеция.

В основното събитие на UFC 294 Ислам Махачев не остави никакви шансове на Александър Волкановски в реванша помежду им и постигна победа с нокаут още в първия рунд.

Това е втора поредна победа за дагестанеца срещу шампиона в категория "перо", след като през февруари го победи по точки.

"Днес не празнувам победата, защото в света се случват луди неща. Палестина, ние сме с теб! Спрете това, което се случва!", призова руснакът, след като прекара едва три минути в октагона.