на живо

Салах призова за край на "клането на невинни души" в Газа (ВИДЕО)

Футболистът моли за допускане на хуманитарна помощ

Салах призова за край на "клането на невинни души" в Газа (ВИДЕО)
 

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах наруши едноседмичното мълчание, заради което понасяше унищожителни критики в родния си Египет.

Футболистът призова за спиране на това, което той описа като "клане на невинни души" в ивицата Газа, и допускане на хуманитарна помощ за палестинците.

Салах публикува видео с коментар за войната между Израел и терористите от "Хамас".

"Никога не е лесно да се говори във време като това, имаше твърде много насилие и твърде много бруталност... Всички животи са свещени и трябва да бъдат запазени. Кланетата трябва да спрат. Семейства биват разбивани. Ясно е, че хуманитарната помощ за Газа трябва да бъде разрешена незабавно. Хората там са в ужасни условия.", заяви бившият играч на Челси и Рома.

"Сцените в болницата снощи бяха ужасяващи. Хората от Газа спешно се нуждаят от храна, вода и медицински консумативи. Призовавам световните лидери да се обединят, за да предотвратят по-нататъшно клане на невинни души. Човечността трябва да надделее.", допълни той.

Най-малко 3478 са загинали и 12 065 ранени при израелските въздушни удари в Газа, извършени в отговор на терористична атака на "Хамас", при която бяха убити 1400 души, а стотици - взети за заложници.