на живо

Дело за 100 милиона: Има ли секс играчки в шаха?

Любопитството ви е обезпокоително, защити се набеденият в измама

Американски гросмайстор, който се озова в центъра на шумен скандал в шахмата, отрече да е използвал вибрираща секс играчка с цел измама. През миналия септември Ханс Нийман победи  световния шампион Магнус Карлсен на турнир в САЩ.

Норвежецът го обвини в използване на дистанционно управлявани анални топчета, вибриращи с цел сигнализация за определени ходове. А на свой ред Нийман заведе дело за 100 милиона долара.

В понеделник американецът даде интервю за британския журналист Пиърс Морган. "Много е обезсърчително да бъдеш обвинен в измама след такава победа. Оттогава научих важни уроци за шаха и живота", сподели той.

На директен въпрос дали някога е използвал анални топчета, докато играе шах, 20-годишният Нийман отговори: "Е, вашето любопитство е леко обезпокоително. Знаете ли - може би вие лично се интересувате. Но моят отговор е не. Категорично не. Разбира се, че не."

Ханс все пак призна, че два пъти е мамил в онлайн мачове на Chess.com, когато е бил на 12 и на 16 години. Той обаче отрича да го е правил на турнири.