на живо

Допинг проверка спря Насар за... гостуване в bTV

Шампионът е един от най-проверяваните български спортисти

Допинг проверка спря Насар за... гостуване в bTV

Допинг проверка осуети гостуването на европейския шампион по вдигане на тежести в категория до 89 кг. - Карлос Насар, в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

Вместо да бъде при нас и да отговаря на въпросите на водещите, Насар ще посрещне проверяващите. 

Това е стандартна изненадваща проверка на антидопинговата агенция. Като един от най-успешните български спортисти в последните години, 19-годишният тежкоатлет попада често в тяхното полезрение. 

"Освен покрай състезанията, се правят и изненадващи проверки на спортистите, тъй като някои се опитват да се "изчистят", ако имат определени вещества в себе си. Самият Карлос ми се струва, че е най-тестваният български спортист като цяло за миналата. Мисля, че е дал около 30 допинг проби. И той самият казва: "Когато ме виждат, че правя световни рекорди, със сигурност с нещо ги подхранвам по неправилен начин". Всички резултати до момента са отрицателни, а той продължава да изумява света на тежката атлетика", разказа Калоян Кюркчиев.

Снимка: Lap.bg

Насар спечели европейската титла в София за втори път в своята кариера, подобрявайки световния рекорд за юноши в изтласкването. Той също е и световен шампион в категория до 81 кг. от 2021 г.