на живо

Достойно представяне за България в Никозия

Българските ръгбисти не успяха да спечелят срещу Кипър

Lap.bg
 

Българският национален отбор по ръгби не успя да запише голям шлем и да победи всички отбори в Конференция 1 „Юг“ (третото ниво в Европа под Шестте нации), за да се класира за плейофите, които можеха да го отведат в Топ 20.

Снимка: Lap.bg

Момчетата на Ромен Балмис загубиха от Кипър със 17-35 от Кипър в Никозия. Българите се представиха достойно, но не издържаха на 30-градусовата жега.

Ръгбистите на Балмис допуснаха първа загуба след 14 поредни победи. Следващият мач за българския тим е на 10 юли, когато ще премери сили с отбора на Швейцария в контрола на Националния стадион "Васил Левски".

Снимка: Lap.bg

Българските ръгбисти поведоха със 7-0 след страхотно пресечен пас от Васил Борисов и негово есе в 4-ата минута и успешна добавка на капитана на Петър Николов. 15 минути преди края на първото полувреме резултатът бе 10-14 за домакините. Те отбелязаха две есета чрез Кай Филипс и Александър Пантечи), но Петър Николов реализира труден наказателен удар в 25-ата минута от ждроб.

Снимка: Lap.bg

Резултат на полувремето бе 10-28 за кипърците, след като допуснахме наказателно есе и жълт картон на Васил Борисов. В последната минута домакините се възползваха от численото си преимущество и отбелязаха пълно есе.

Снимка: Lap.bg

Българите стартираха с есе на Димитър Георгиев второто полувреме и започнаха да търсят обрат, стопявайки изоставането си при 17-28. Крайният резултат обаче бе оформен след още едно пълно есе от домакините, които не изпуснаха инициативата.