на живо

Драма и сълзи за наш талант на световното по щанги (ВИДЕО)

17-годишният Нино Симеонов взе злато в изхвърлянето, но беше спрян от участие в изтласкването

Драма и сълзи за наш талант на световното по щанги (ВИДЕО)
 

Тежка драма се разигра на световното първенство по вдигане на тежести за кадети в Лима миналата нощ. За съжаление, потърпевши се оказаха изпратените в последния момент за участие наши таланти, заедно с треньора Кристияна Колева.

Съдбата обърна гръб на фаворита за световната титла в кат. до 55 кг Нино Симеонов. Той отвя конкуренцията по безапелационен начин в първото движение на състезанието – изхвърлянето (101 кг), но заради контузия, получи лекарска забрана да продължи в решаващото второ движение на надпреварата – изтласкването.

Нино Симеонов – възпитаник на Кристияна Колева, която е негов откривател и човек, който се грижи изцяло за младока, получи схващане на бедрения мускул на левия крак. Въпреки, че до последно от медицинския щаб на световното са се борили да успеят да го възстановят и да го изправят на крака, в крайна сметка момчето е спряно от участие в изтласкването.

„Безкрайно съжаляваме. Нино е много тъжен, но такива неща се случват в спорта. Ако беше здрав, той щеше да стане световен шампион още с първия си опит в изтласкването. Не ни е било писано. Нашият път не спира тук, благодарим на всички за подкрепата. Най-вече на хората, които бяха неотлъчно до нас в най-тежките ни моменти“, сподели специално за bTV Кристияна Колева.