на живо

Едмонд Назарян е №1 в ЦСКА, гимнастици се обидиха

Пак награди и пак сърдити

Европейският шампион по борба (кат. до 60 кг) в класическия стил Едмонд Назарян беше избран за най-добър спортист на Обединени спортни клубове (ОСК) ЦСКА за 2023 г.

През април миналата година 22-годишният син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян стъпи за втори път в своята кариера на европейския връх, печелейки златен медал в Загреб.

При жените първа е Мими Христова, която през 2023-а също стигна до европейска титла в хърватската столица, а след това през септември заслужи и бронз от световното първенство в Белград при 65-килограмовите.

При отборите бяха отличени футболният ПФК ЦСКА, който завърши на второ място в Първа лига, както и волейболният състав при жените, който се окичи със сребърните медали в първенството.

За най-проспериращи тимове през изминалите 12 месеца са определени: волейболният отбор за момчета (U16), водна топка момчета (U17), хокей на лед за момчета (U20) и най-младият женски футболен отбор на "червените".

Комплексен победител стана отборът по борба на ЦСКА, а същата награда е присъдена и за волейболистките на "червените".

След церемонията във Военния клуб в София стана ясно, че клубът по спортна гимнастика на ЦСКА напуска сдружението.

"Причината е, че състезателите, които са и част от националните гарнитури и техните треньорите не са уважени на награждаването, въпреки постигнатите през 2023 г. успехи!

Скъпи приятели на спортна гимнастика ЦСКА, искаме да ви осведомим, че нашият клуб от днес напуска обединени спортни клубове на ЦСКА поради неуважение към труда и спортните резултати на нашите гимнастици и треньори, които бяха забравени на тазгодишните награди на обединени спортни клубове ЦСКА!!!", написаха в социалните мрежи гимнастиците.

Снимки: Sportal