на живо

На 29 и здрав като бик: Ковид покоси бодибилдър за часове (ВИДЕО)

Трагедията с Джонас Фильо разтърси Бразилия

На 29 и здрав като бик: Ковид покоси бодибилдър за часове (ВИДЕО)

Бразилски бодибилдър и фитнес инфлуенсър почина трагично едва на 29 години, след като беше покосен от ковид. Джонас Фильо, известен като Джонас Биг, е приет по спешност в болница във Форталеза в ранните часове на 15 април.

Снимките му с прикачен респиратор разтревожиха неговите 10 400 последователи в Instagram. "Само Бог познава болката и сълзите на клоуна", гласи последната му публикация. Фильо издъхна късно вечерта на 19 април вследствие на тежка пневмония.

Джонас, който спечели Musclecontest Rio Pro през 2023 г., работеше като личен треньор. Той ще остане в историята като първият професионален културист в щата Сеара.

През миналия октомври покойният инфлуенсър привлече вниманието с изповед за страданията, които му е коствал бодибилдингът. "Тялото ме боли на всяка крачка. Ставите ме болят все повече и повече с всяка серия. Ако някоя сутрин се събудя без болка, тя сигурно ще ми липсва. Това е зависимост и не се срамувам от това. Ако смятате, че говоря за наркотици, грешите. Имам предвид болката."

В друг откровен пост Фильо твърди, че в Сеара имаш само един шанс, ако си роден в бедно семейство. "Мога единствено да работя здраво. Само така ще спечеля играта. Не мисля за нищо друго."