на живо

"Здрави и силни": Да тренираш със захарен диабет (ВИДЕО)

Белчо Христов в епизод 4: Няма болести, има просто обстоятелства, които не могат да ни спрат

"Здрави и силни": Да тренираш със захарен диабет (ВИДЕО)

Епизод 4 на "Здрави и силни" с Белчо Христов вече е тук, а в него на специалиста по клетъчно хранене и кондиционни тренировки партнира очарователната Севи, която е с диагноза захарен диабет, тип А, но това не ѝ пречи да бъде в топ форма и да се чувства като у дома си във фитнеса.

"Няма болести. И ние никога не говорим за болести. Говорим за обстоятелства, които не могат да ни спрат да постигнем целите си", казва Белчо Христов, който заедно със Севи демонстрира специално за зрителите и читателите на bTV първите стъпки на всяка дама, която иска да влезе в залата след празниците като начинаеща, или след дълга пауза от физически упражнения.

Защо е важна загрявката преди натоварване? Кои са основите на всяка добра загрявка? От коя част на тялото започва добрата загрявка? И защо в никакъв случай не бива да правите стречинг на студена мускулатура?

Отговорите дават Белчо Христов и Севи в епизод 4 на "Здрави и силни". Епизод, в който всяка жена ще открие поне едно любимо упражнение, което, при правилно изпълнение, дисциплина, търпение и упоритост, със сигурност ще донесе и очакваните резултати.

Упражненията, които Севи показва пред камера са комбинация от натоварване за долна и горна част. От епизода ще разберете и кои са най-правилните работни повторения, колко серии са необходими от всяко упражнение и в каква последователност трябва да се изпълняват.

И разбира се: как завършва пълноценната тренировка? С кардио, а след това и задължително със стречинг, но нека оставим подробностите на Белчо Христов и Севи, които "разказват" пред микрофона на кореспондента ни във Варна Йордан Фотев и пред камерата на оператора Цветомир Николов.

Още полезна информация защо тренировките са здравословни, дори при хора с диагноза захарен диабет, каква е ползата от тях, в комбинация със здравословното хранене, ви очаква на познатия адрес: belchohristov.com.

Снимка: bTV

А ако вие не сте гледали предишните три епизода на "Здрави и силни“, може да го направите отново тук:

Епизод 1: https://bit.ly/3ZjNSwM
Епизод 2: https://bit.ly/3X4WuWg
Епизод 3: https://bit.ly/3ZfBbmx