на живо

Заплахи за насилие преди Италия - Англия

Фенове на Неапол отправиха предупреждения за безредиците срещу английските привърженици

Заплахи за насилие преди Италия - Англия

Футболни хулигани, свързани с отбора на Наполи, възнамеряват да нападнат фенове на Англия, които ще гледат на живо европейската квалификация срещу Италия на стадион „Диего Марадона“ в Неапол този четвъртък. Агресивните привърженици са отправили онлайн заплахи към английските запалянковци, твърдят медиите на Острова.

Повече от 3000 запалянковци на „Трите лъва“ се очакват да гледат срещата в Неапол.  За повечето от ултрасите се твърди, че имат връзки с организираните престъпни групи, включително и с мафията.  Така опазването на въпросните привърженици ще бъде на дневен ред за италианската позиция. Властите в Италия увериха англичаните, че тяхната безопасност е осигурена. От своя страна Футболната асоциация в Англия предупреди пътуващите фенове да не носят колани, тъй като полицията може да ги конфискува.

Само преди седмица улиците на Неапол бяха заляти с кръв след доза футболно насилие преди осминафиналния реванш в Шампионската лига между Наполи и Айнтрахт. Тогава местните фенове предизвикаха сериозни безредици след сблъсъци с тези на германците, а това доведе до намеса на полицията и осем арестувани хулигани.

Снимки показаха тоталната касапница с разбити витрини на магазини, запалени коли и маскирани хулигани, нахлуващи по алеите с оръжия, докато преследваха германските привърженици.