на живо

Феновете на ЦСКА платили първия хонорар на Насар

Привържениците го изненадали с фен артикули и скромна сума преди години

Феновете на ЦСКА платили първия хонорар на Насар

Днес Карлос Насар се радва на две европейски титли и една световна във вдигането на тежест. Всички очакват от него нови световни рекорди и успехи, с които да се гордеят. 

Но началото винаги е трудно. Тогава подкрепата е много важна. А Насар може да се гордее, че зад гърба си е имал цяла агитка. Тази на неговия любим ЦСКА.

"И тогава имах хубави успехи. Може да се каже, необикновени. Тук съм на 13 години и имах медали при 15-годишните от европейски и световни първенства. 15-годишните са доста по-мъжествени, а аз ходих на състезания и ги побеждавах. Това го забелязаха и от агитката на ЦСКА. Спортът сплотява, агитката е сплотена, всеки се интересува от спорт. Като спортист и фен на ЦСКА имаме допирни точки. Те наистина много радваха на моите успехи и ги оценяваха", разказа Насар в студиото на "Тази сутрин".

От агитката той получава подарък - фен артикули и скромна сума пари. Това са първите му лични средства, изкарани със спорт. Те са поощрение за доброто му представяне на европейското за юноши в Милано през 2018г., където той става шампион.

"И тогава нямах пари, но това не ми е пречило да печеля медали. С постоянството вече идват и пари, хората вече оценяват успеха ти. Най-важно е да си постоянен", категоричен е Насар.

На европейското първенство в София преди няколко седмици Насар спечели титла с рекорд за юноши в изтласкването. 

Снимка: Lap.bg