на живо

Фюри и Усик определят абсолютния шампион в началото на 2023 г.

Мегасблъсъкът може да се състои в Близкия изток или Великобритания

Тайсън Фюри и Олександър Усик са постигнали споразумение за мач помежду си в началото на 2023 г., който ще определи абсолютния световен шампион в тежка категория на професионалния бокс. Това съобщи промоутърът на англичанина Боб Аръм за "Скай Спортс".

Фюри отправи предизвикателство към Усик (шампион на Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO), след като защити титла си на Световния боксов съвет (WBC) срещу сънародника си Дерек Чисора по-рано през месеца.

Точната дата и място на двубоя все още се дискутират.

"Двамата се съгласиха следващата среща да бъде помежду им. Усик ми е добър приятел, той е много интелигентен. Тайсън е Супермен и като спортист, и като интелект. Те искат да се изправят един срещу друг на ринга", коментира Аръм.

Той добави, че са получени сериозни финансови оферти за домакинство на двубоя от Средния Изток, но има възможност срещата да се състои и във Великобритания. "Окончателното решение ще бъде взето скоро. Всичко ще бъде уточнено, надявам се, още до края на тази година", каза Аръм.   

Тагове:

@