на живо

Габи Петрова след шестото място: Мога повече, но съм благодарна и на това

"Последните 3 години гледах първенствата от дивана вкъщи", заяви лекоатлетката

Reuters
 

Шестото място в тройния скок на европейското първенство не е най-доброто, на което е способна Габриела Петрова, но тя е оптимист, че ще успее да разкрие потенциала си. 

Българката дълго време лекува контузия и от 2018 г. не беше участвала на първенства на Стария континент. На тях тя има едно пето (Цюрих 2014) и едно шесто (Берлин 2018) място. През 2016 г. в Амстердам лекоатлетката не успя да прескочи квалификациите. 

"Последните 3 години гледах големите първенства от дивана вкъщи и се молех и мечтаех да се завърна. Снощи скачах на европейски финал и се класирах 6-та. Можех повече, исках повече, но съм благодарна и щастлива!", написа тя в социалните мрежи.

След контузията Петрова направи много промени в тренировъчния процес. 

"Знам и вярвам ,че най-доброто предстои. Хиляди благодарности на хората ,които са неотлъчно до мен и правят всичко това възможно! Хиляди благодарности и на всички вас за подкрепата! За мен е чест!", пише още тя.

Габи все още има шанс за участие на олимпийските игри в Париж. Ако това се случи, тя ще е част от най-големия спортен форум за трети път. И в Рио 2016, и в Токио 2021 тя не успя да прескочи квалификациите.

Снимка: Reuters

Другата българска представителка в тройния скок - Александра Начева, се класира на четвърта позиция.