на живо

Гарет Бейл ще участва на турнир по голф за $9 млн.

Уелсецът се отдава на голямата си страст

Бившата звезда на "Реал" Мадрид и "Тотнъм" Гарет Бейл ще вземе участие в голф турнир на PGA Tour. Наскоро уелсецът обяви края на футболната си кариера.

Бейл ще се състезава в AT&T Pebble Beach Pro-Am ($9 милиона награден фонд) от 2 до 5 февруари. В надпреварата ще се включат 156 професионални голфъри, включително победителят от US Open Мат Фицпатрик, както и 156 любители.

Припомняме, че след класирането на националния отбор на Уелс за Евро 2020, полузащитникът отпразнува събитието със знамето на страната си, на което имаше надпис: „Уелс. Голф. Мадрид. В този ред". С тази постъпка той си навлече гнева на много фенове на "белия балет".

"Няма съмнение, че аз съм най-добрият голфър в състава на "Реал" Мадрид. Тибо Куртоа също е увлечен от този спорт, но аз съм по-добър от него. Когато имам възможност винаги посещавам турнири по голф. Атмосферата, феновете и участниците са невероятни.

Възхищавам се на играчите, които играят така добре под напрежение", каза преди време Гарет и допълни: "Футболът е много по-различен от голфа. В него няма такова напрежение от общественото мнение. Мнението ми е, че голфът е далеч по-интелектуална игра, но и в него усещам напрежение, сякаш играя пред 80 000 зрители".