на живо

Хайде пак: Усик увърта за сблъсъка с Фюри

Имам нужда от 14 седмици за подготовка, отсече шампионът

Дългоочакваният мегасблъсък между Олександър Усик и Тайсън Фюри отново е под въпрос. Битката за званието абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория е планиран за 23 декември в Саудитска Арабия.

Този път увъртанията идват от щаба на украинеца. Усик е категоричен, че се нуждае от поне 14 седмици, за да се подготви за мача. Той разкри, че все още не е започнал да провежда насочени тренировки  и няма да го направи, докато не бъде уточнена конкретната дата.

"Не мога да кажа, че всичко е наред, но съм добре. Някои травми, стари наранявания трябва да бъдат излекувани. Всичко е под контрол. Тренирам всеки ден, но имам нужда от 14 седмици за моя лагер."

Олександър успешно защити титлите си на IBF, IBO, WBA Super и WBO в тежка категория срещу Даниел Дюбоа през август. 36-годишният шампион подпечата победата с нокаут в деветия рунд в Полша.

"Бих искал да знам точния ден и място. Това ще ми позволи да планирам своя тренировъчен лагер и да избера локацията му. Разбирам, че рекламата на мача е важна и необходима – тя е компонент на шоуто."

От своя страна Фюри ще се изправи срещу бившия шампион на UFC Франсис Нгану в Саудитска Арабия следващия уикенд. Той обаче няма да заложи световната си титла на WBC.