на живо

"Здрави и силни": Хранене и спорт при детска церебрална парализа (ВИДЕО)

Време е за част първа от епизод 22 на поредицата

"Здрави и силни": Хранене и спорт при детска церебрална парализа (ВИДЕО)

Детската церебрална парализа (ДЦП) представлява непрогресиращи двигателни промени – парези, неволеви движения, координационни нарушения и промени в мускулния тонус, които са резултат от мозъчни увреждания в предродовия, родовия и следродовия период.

Чести придружаващи симптоми са: зрителна и очедвигателна непълноценност – нарушена функция на очедвигателните нерви, епилептични пристъпи, говорни нарушения, изоставане в интелектуалното развитие.

С такава диагноза се ражда и синът на Есма и Джингис - Мурат Назиев, участник в нашия нов епизод! Той е неговият татко приеха поканата ми да гостуват за "Здрави и силни", за да дадем повече гласност на онова, което приех да предам и с което и да помогна.

Снимка: belchohristov.com

В център Senshi Gym, в моя кабинет, ще провеждам на всеки 14 дена рутинни замервания, следейки показатели като:

- тегло
- мускулна маса
- подкожни и висцерални мазнини
- хидратация

На база тези промени, както и снимки на междинната форма в проекта ни за 6 месеца, ще помагам с хранителни и тренировъчни програми на Мурат, за да създадем и укрепнем създадената му мускулатура! Забележете – създадем! Храненето в калориен излишък е едно от основните неща и гаранции, че в тялото на трениращия влиза повече, отколкото същото изразходва.

Снимка: belchohristov.com

Ето и моето конкретно предложение и визия за първите 14 дни, като, на рутинните замервания, диетата ще подлежи на промени.

ХРАНЕНЕ НА МУРАТ НАЗИЕВ

Нуждите от храна за тренировъчен ден са различни от тези за почивен. В казуса с Мурат, за първите 14 дена, аз ще ги уеднаквя:

Снимка: belchohristov.com

Снимка: belchohristov.com

Снимка: belchohristov.com

Снимка: belchohristov.com

Снимка: belchohristov.com

Снимка: belchohristov.com

НУЖНИ КАЛОРИИ

Двамата родители ще помагат с приготвянето на храната на Мурат. Тя ще е достатъчна за нашето начало, като развитието на Мурат ще следите в негов профил на всеки 14 дни! А сега, приятно гледане на епизода!

Ако искате да видите за какво си говорихме с Белчо Христов в предишните 21 епизода на нашата поредица "Здрави и силни", може да го направите ТУК: https://bit.ly/41re3S0

За още полезна информация, която може да ви провокира да се грижите по-добре за себе си и да научите как работи човешкото тяло и как е правилно да тренираме и да се храним - мястото е belchohristov.com.