на живо

И сестри Стоеви възмутени: Пиарът е по-важен от реалността

"Интересно защо в топ 10 няма нито един медалист от европейските игри"

И сестри Стоеви възмутени: Пиарът е по-важен от реалността

Габриела и Стефани Стоеви са поредните, които се почувстваха недооценени в анкетата за спортист на годината в България. Сестрите, които се състезават при женските двойки в бадминтона, се наредиха на 23-о място с 22 точки. Победител с 1009 е Александър Везенков.

Стоеви благодариха на журналистите за гласуваното доверие, но попитаха защо нито един медалист от европейските игри в Полша не е в топ 10. "Може би пиарът на някои спортисти е по-важен от реалността и оценяването по резултати", гласи част от позицията им, публикувана във Facebook.

Габриела и Стефани спечелиха титлата от въпросните европейски игри в края на юли и началото на август. Турнирът беше със статут на континентален шампионат за няколко спорта, включително бадминтона.

Резултатите от анкетата предизвикаха недоволство и разгорещена дискусия. Шахматистката Нургюл Салимова, която завърши втора на Световната купа и спечели европейската отборна титла, едва отрони няколко думи и побърза да слезе от сцената веднага щом получи приза си за шестото място. По-късно майката на щангиста Карлос Насар - европейски шампион и световен рекордьор през 2023 г. - обяви, че синът й ще бъде оценен по достойнство само ако приеме да вдига за друга държава.

С гневен пост в социалните мрежи реагира и плувецът Антъни Иванов. Той определи като "адски смешно" третото място на колегата си Петър Мицин заради факта, че успехите му са при юношите и въпреки това е пред Салимова и Насар.

Предлагаме ви позицията на Габриела и Стефани Стоеви без редакторска намеса:

"Класацията "спортист на годината" на България вече е факт. Благодарим много на българските медии и журналисти, за гласуваното доверие и за това, че сме в топ25 в България по резултати! Интересното обаче е, защо няма нито един медалист от европейските игри (проведени в Полша), в десятката на България, може би пиарът на някои спортисти е по-важен от реалността и оценяването по резултати!