на живо

Илиана Раева след успеха: Много съм притеснена (ВИДЕО)

Конкуренцията не спи, ще съм два пъти по-строга и изискваща

Илиана Раева след успеха: Много съм притеснена (ВИДЕО)

Много съм притеснена след успешното представяне на европейското първенство в Будапеща, призна президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя е категорична, че сега ще бъде два пъти по-строга и изискваща към треньорите и момичетата.

"Много сме щастливи. Това беше голям успех. Ако кажа, че не сме го очаквали, ще излъжа. Но ако кажа, че сме очаквали толкова голям, пак няма да е истина. Нашите съперници са много силни. Положихме огромен труд. Успяха да се мобилизират момичетата и съм много щастлива", коментира Раева.

"Много е важно това да не успокоява нито състезатели, нито треньори. Олимпиадата е съвсем различно състезание. Сигурна съм, че съперниците ни ще вземат много сериозни мерки. Трябва и ние да го направим. Конкуренцията не спи. Най-големите ни съперници - Израел, Испания, Кипър - всички дойдоха и ни казаха, че сме свършили изключителна работа и сме много силни."

"Има неща, които трябва да пипнем, неща, на които да обърнем сериозно внимание. Ще има малки промени по съчетанията. Аз лично съм притеснена повече от този успех, отколкото съм щастлива."

При завръщането си у нас Боряна Калейн и Стилияна Николова си пожелаха и на олимпийските игри в Париж да се качат на почетната стълбичка една до друга и хванати за ръка да пеят българския химн. Така, както го направиха на церемонията по награждаването на обръч на европейското, където Боряна стана първа, а Стилияна втора.

"Олимпийските игри са нашата цел. Пожелавам си и в Париж да имаме такава снимка - ръка за ръка", заяви Калейн. "Най-много се радвам, че успях да си изиграя толкова добре съчетанията и да нямам груби грешки. Това състезание беше много силно за мен, но знам, че мога и повече. Надявам се нашите мечти да се сбъднат", добави новата абсолютна европейска шампионка Стилияна Николова.