на живо

Ивет Горанова отстъпи във финала на световното (ВИДЕО)

Разочарование за олимпийската ни шампионка по карате

Ивет Горанова отстъпи във финала на световното (ВИДЕО)
 

Разочарование за олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова. Българката загуби с 1:8 от Туба Якън (Турция) във финала в кат. 55 кг "кумите" на световното първенство в Будапеща.

Якън - четирикратна европейска шампионка отборно и индивидуално, не даде шанс на Горанова, която бе неузнаваема в спора за златото.

Това бе исторически първи финал за страната ни на световен шампионат по карате за мъже и жени, а сребърното отличие също е първо в историята на спорта.

Досегашното най-добро постижение бяха двата бронзови медала на Горанова от Мадрид 2018 и Дубай 2021.

По пътя към финала в унгарската столица 23-годишната звезда от Долна Митрополия спечели 5 битки, като в последната сломи с 6:4 голямата си съперничка Анжелика Терлюга.

Ивет водеше 5:4 минути и 17 секунди преди края, когато играта трябваше да бъде подновена. Времето обаче не започна да тече, двете си разменяха атаки и 31-годишната Терлюга първоначално спечели с 14:11.

От българския щаб подадоха контестация заради грешка с времеизмерването, която беше уважена и срещата бе подновена при 5:4. Горанова измъкна още една точка и надви Терлюга, която пак остана без световна титла.