на живо

Ивет Лалова пред bTV: За мечтите, уроците и новите цели

Лекоатлетката ще започне подготовка за новия сезон

Ивет Лалова ще започне подготовка за следващия сезон, въпреки че не знае кога ще се състезава. Тя е в България по случай петото издание на лекоатлетическия турнир "Открий шампиона в теб", който се организира от нейната академия, и намери време да отговори на няколко въпроса на bTV.

"Този турнир, за тези пет години, за мен се превърна в едно дете, което расте пред очите ми. Всяка година емоцията е все по-голяма от предходната. Вълнението и стресът през последните дни по повод организацията никога не се променят, но пък затова е толкова сладко, когато дойде самият ден и видя всички тези усмихнати деца", започна спринтьорката.

"Шампионът го откривам всеки път, когато стъпя на стадиона. Виждам шампиона у всяко едно от тези деца."

Участничката в пет издания на олимпийските игри не се е състезавала от около година. В момента се занимава с много нови и различни проекти. Категорична е, че няма да прекъсне връзката си със спорта.

Снимка: Lap.bg

"Докъдето и да стигна, ще бъда със сигурност все още на стадиона, в атлетиката, в българския и световния спорт. Това е целта, това са проектите. Не мога да затворя тази страница и да кажа "до днес бях спортист, вече искам да правя нещо друго". Моето сърце винаги ще остане в спорта. Винаги ще искам да помагам, да се боря за нещата, които съм научила от спорта, за да не повтарят последователите ми моите грешки."

Чаровната лекоатлетка говори и за уроците, които е научила по пътя дотук.

Снимка: Getty Images

"Научих, че сме много по-силни, отколкото си мислим. Научих, че когато си поставяме цел, всичко става много по-лесно. Затова е много хубаво и много важно да имаме точните хора до себе си!"

"Целите ми вече са малко по-различни - следващите проекти да са много успешни и да донесат много радост и обич на много хора!", добави тя.

Гледайте цялото интервю във видеото.