на живо

Йордан Александров: Двата медала са допълнителна награда (ВИДЕО)

За мен това е успешно състезание, заяви гимнастикът след края на Световната купа във Варна

 

Йордан Александров завоюва два сребърни медала на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Роденият в Русе гимнастик се окичи с отличията във финалите на успоредка и висилка.

Снимка: Българска федерация по гимнастика

При първия уред българинът изигра блестящо трудното си съчетание, за което получи оценка от 14.233 точки. Пред национала се нареди само Расулжион Абдукхимов от Узбекистан, който се пребори за златото. На висилка пък Александров заслужи среброто с оценка от 13.733 точки. Златото в съответната дисциплина отиде при унгареца Софус Хеггеменс, който стъпи на върха на почетната стълбичка с оценка от 13.833 точки.

Снимка: Българска федерация по гимнастика

Доволен съм, направих максимума на това, което мога. Целта ми беше да се класирам на два финала. Двата сребърни медала са допълнителна награда. Можех да си изиграя съчетанието по-силно, но не съм очаквал да спечеля медал. За мен това е успешно състезание.

Снимка: Българска федерация по гимнастика

Ако взема квота за олимпийските игри, предполагам, че ще натоваря съчетанията от гледна точка на трудност. За да се класирам, ми трябва постоянство и чиста игра. Най-вероятно ще заложа на тези неща“, коментира Александров.

Снимка: Българска федерация по гимнастика

България завърши с общо три медала на Световната купа по спортна гимнастика в морската ни столица. Преди ден Еди Пенев се пребори за златото на земя.