на живо

Йовчев, Пулев и Стойчев в автомобилна битка

Спортните любимци се впуснаха в демонстративно състезание

Йордан Йовчев, Кубрат Пулев и Петър Стойчев се впуснаха в демонстративно състезание с автомобили по време на първия кръг от Националния шампионат - писта "София", който се проведе след 13-годишно прекъсване.

Любимците на родните спортни фенове участваха в своя собствена серия. Тримата направиха две обиколки на трасето около пътен възел "Бояна".

Снимка: Lap.bg

"Беше едно страхотно изживяване наистина. На мен не ми се случва толкова често. Много са добри автомобилите, страхотни са, а и компанията е уникална", заяви пред bTV олимпийският вицешампион в спортната гимнастика от Атина 2004 - Йордан Йовчев.

След демонстративното състезание, започна и истинската надпревара, в която участваха атрактивни автомобили. Участниците призоваха всички шофьорите да бъдат по-смирени на пътя.

Снимка: Lap.bg

"Който иска да се състезава - не на пътя в нормална обстановка да притеснява хората, а тук.", каза боксьорът Кубрат Пулев, който на два пъти стигна до битката за световната титла при най-тежките.

"Вярвам, че поне един водач ще вземе поука от това, което правим, и ще започне да кара по-разумно", коментира плувната легенда Петър Стойчев.

Следващите два кръга от Националния шампионат са в Бургас.

Снимка: Lap.bg