на живо

Канада продължава да раздава правосъдие на световното (ВИДЕО)

Момчетата на Клод Жулиен с нов разгром

Представителният тим на Канада постигна нова разгромна победа на световното първенство по хокей на лед в Латвия и Финландия. Момчетата на Клод Жулиен разгромиха Словения с 5:2 в мач от втория кръг от група B.

Снимка: Reuters

В „Арена Рига“ Милан Лучич, Пиер-Оливие Джоузеф, Майкъл Карконе, МакКензи Уигър и Джак МакКбейн отбелязаха за канадците, докато за словенците Ян Дрозг вкара на два пъти. „Кленовите листа“ са втори в подреждането и все още не знаят какво е загуба в потока с 6 точки, а съставът на Матияс Копитар са на обратния полюс и на последната шеста позиция, като все още няма точков актив.

Снимка: Reuters

След по-малко от 24 часа канадците ще срещнат Словакия, докато ден по-късно словенците ще играят с Норвегия.

Снимка: Reuters

Символичните гости откриха резултата в първата третина, но във втората „кленовите листа“ вкараха на три пъти и обратът не закъсня. В третия период канадците довършиха своя съперник.

Снимка: Reuters

Световното първенство по хокей ще продължи до 28 май, а най-интересните мачове ще бъдат предавани на живо в каналите на bTV Media GroupУтре в ефира на RING можете да гледате Словакия – Канада от 16:20 часа и Финландия – Швеция от  20:20 часа.