на живо

Карлос Насар с мечтано завръщане в Европа (ВИДЕО)

Световният рекордьор с двубой, който би му донесъл европейската титла тази година

Карлос Насар с мечтано завръщане в Европа (ВИДЕО)
 
Мечтано завръщане на международния подиум за Карлос Насар. 6 месеца, след като сряза ахилес, българският щангист постигна солиден резултат в германската Втора Бундеслига.
 
Европейският шампион в кат. до 89 кг постигна двубой от 385 кг, който би бил достатъчен на таланта от Червен бряг да спечели европейската титла тази година. Резултатът е само с 9 килограма по-слаб от направения на еврошампионата в Ереван от българина световен рекорд.
 
За своя отбор ТШФ Хайнсхайм Карлос успя да изхвърли 170 кг, а в изтласкването, което по-силното движение на европейския шампион, се справи с 215. Постигнатият резултат по системата „Синклер“ допринесе сериозно за крайния успех на клуба на Карлос.
 
 
ТШФ Хайнсхайм победи ШГБ Бьобинген с 684,8:554,5 точки в първа среща от Втора Бундеслига. В редиците на Хансхайм са още двама българи. Божидар Андреев не взе участие заради мускулни проблеми, а Габриел Маринов събра двубой от 280 кг (120 в изхвърлянето и 160 в изтласкването).
 
 
За Карлос това беше второ официално състезание след тежката контузия. Преди 2 седмици той спечели мемориалния турнир „Милен Добрев“ в Пловдив с двубой от 365 кг.
Насар продължава да гледа към олимпийските игри в Париж през 2024 г. През септември той само премина кантара на световното първенство в Рияд, пропускайки битката за разпределение на отличията.
 
Така българинът съхрани шансовете си за квота. Такава ще получат десетте, събрали най-добър двубой от европейското първенство до олимпийските игри, покрили минималния брой състезания. Квотите не са поименни.
 
Припомняме, че Насар се подложи на хирургическа интервенция на 5 май, 20 дни по-късно бе в студиото на подкаста на bTV "За спорта без клишета" с гипсиран крак, а в края на юни се похвали, че вече се готви усилено в залата.
 
Тогава Карлос публикува в социалните мрежи два клипа от фитнеса - в единия тренира с ластици, в другия прави везна, стъпвайки на оперирания крак.
Рияд 2023 обаче дойде твърде скоро и той не успя да поднови дуела с големия си съперник при до 89-килограмовите - Антонио Пицолато (Ит).