на живо

Карлос Насар се завърна с гръм и трясък (ВИДЕО)

С двубой като за европейски медал само 6 месеца след тежката контузия

Карлос Насар се завърна с гръм и трясък (ВИДЕО)
 

Карлос Насар се завърна с гръм и трясък! Само 6 месеца, след като получи тежка контузия - срязан ахилес, суперталантът на родните щанги спечели мемориалния турнир "Милен Добрев".

Действащият шампион на Стария континент в кат. до 89 кг. триумфира отново в надпреварата в Пловдив, която през миналата година бе последна за него преди загубата на личния му треньор Илиан Илиев.

Днес Насар събра двубой от 365 кг - 165 в изхвърлянето и 200 в изтласкването. Този резултат е 30 кг под рекордния му в Армения и щеше да бъде достатъчен за европейски бронз.

Втори в турнира, провеждащ се не по категории, а по системата "Синклер", завърши друг национал - Иван Димов, който е европейски шампион в кат. до 61 кг от Тирана 2022. Трети е Ангел Русев.

Насар продължава да гледа към олимпийските игри в Париж през 2024 г. През септември, заради тежката травма, той само премина кантара на световното първенство в Рияд, пропускайки битката за разпределение на отличията.

Така Карлос съхрани шансовете си за квота. Такава ще получат десетте, събрали най-добър двубой от европейското първенство до олимпийските игри, покрили минималния брой състезания. Квотите не са поименни.