на живо

Карлос Насар пред bTV: Ще превърна болката в сила, готов съм за рекорд!

Преди дни почина треньорът на щангиста Илиян Илиев

Карлос Насар пред bTV: Ще превърна болката в сила, готов съм за рекорд!

С Карлос Насар са свързани надеждите ни за злато на световното първенство по вдигане на тежести в Богота. Само преди дни той загуби треньора си Илиан Илиев и за него надпреварата в Колумбия ще бъде с по-различен заряд.

"Заради него ще трябва да се стегна. Ще превърна болката в мотивация и сила. Познавах го прекалено добре, 10 години работихме заедно.

Знам какво ще ми каже във всеки един момент. Това помага в трудните ситуации. Откакто го няма, въпросите са хиляди... готов съм за световен рекорд.

Трябва само да си събера мислите, физически съм готов. Мисля, че ще се справя", сподели пред камерата на bTV световният шампион от Ташкент 2021.

В края на ноември Карлос направи пълни самопризнания, че е шофирал под въздействие на алкохол и наркотици в Слънчев бряг през лятото и очаква условна присъда. "Сега не ми се коментират неща, свързани с това. Имам други мисли и не искам да се разконцентрирам".

С него за Колумбия рано тази сутрин тръгнаха представителите ни в кат. до 102 кг - Васил Маринов и Дейвид Фишеров.

"Конкуренцията е доста сериозна. Ако превъзмогна себе си, очаквам по-добър резултат от миналата година. Подготовката ни започна трудно, но в края се съживихме", надъхан е Маринов.

Ключовите за българските зрители категории може да гледате онлайн на нашия сайт – btvsport.bg пряко с коментар на живо.

Отличие чакаме и от Божидар Андреев, който в ранните часове в събота (10 декември), от 02:00, ще спори с най-добрите за отличията в кат. до 73 кг.

При 89-килограмовите Карлос Насар ще вдига в понеделник (12 декември) – отново от 02:00 ч.

Край на българското участие ще поставят европейският шампион – Дейвид Фишеров, както и Васил Маринов, които ще се борят за отличията в кат. до 102 кг в сряда (14 декември). Стриймът с български коментар започва от 02:00 ч.