на живо

Карлос Насар: В моя град всички се подкрепяме

Някои българи в чужбина се срамуват, а ние сме силен народ с традиции

Карлос Насар: В моя град всички се подкрепяме

За мен усещането е много сантиментално - аз съм от този град, всички се познаваме и се подкрепяме, израснал съм тук от дете и оценявам този жест. Това заяви европейският шампион по вдигане на тежести Карлос Насар, който беше посрещнат тържествено в родния Червен бряг. Стотици негови съграждани го приветстваха на церемония в ритуалната зала на общината.

"Не трябва да се срамуваме от това, че сме българи. Има българи в чужбина, които се срамуват. Не, не... Това не трябва да се случва. Ние сме силен народ с традиции. Доказали сме през годините, че сме много качествени - както физически, така и в чисто човешки план", заяви 19-годишният талант.

Насар разкри, че излизането му с национална носия при представянето на европейското първенство в София е станало възможно след преговори. "От европейската федерация имат изисквания, но успяхме да се преборим. Те също ми симпатизират и стигнахме до разбирателство, за което им благодаря."

Карлос даде подробности и за наситения календар, който му предстои до олимпийските игри в Париж през лятото. "Имам още 6 състезания в Бундеслигата до април, после европейско и световно за младежи, Световна купа за мъже в Тайланд... Доста състезания са, но ще се справя с всичко, само да съм жив и здрав."